Jaluzele rulouri Textile: ce sunt și de ce merită să le alegem astăzi?

17.11.2020

Jaluzele sunt cunoscute de mult timp și au fost întotdeauna un element important în interiorul casei. Chiar nu contează dacă au decorat un palat sau un apartament obișnuit. Rolul lor în interior este simplu: să vă ascundeți casa de ochii curioși, protejare de razele soarele și confort.
În articolul nostru de astăzi, vrem să arătăm o soluție foarte interesantă pentru casa dvs, și anume despre rulouri sau, așa cum se mai numesc: jaluzele rulouri.
Cele mai relevante jaluzele rulouri textile

Pentru început, merită spus că astfel jaluzele sunt disponibile în diverse opțiuni, culori, forme și pentru orice fereastră (plastic sau lemn). Și pânza poate fi fixată la înălțimea dorită, lăsând o cantitate de lumină favorabilă pentru a fi confortabil în cameră.

 

Astăzi, cele mai populare sunt trei tipuri de jaluzele textile:

 

   Standard” - sunt concepute pentru a fi instalate atât pe perete, cât și pe tavan. Așa tip de jaluzele blochează complet lumina, iar lățimea variază între 60 și 180 cm.

 

    „Mini” este o opțiune care poate fi montată separat pentru fiecare parte a ferestrei, cu posibilitatea de montare pe perete sau tavan.                                                                  

De asemenea, atunci când atașați jaluzele textile, liniile laterale le vor menține într-o poziție stabilă: când este vânt sau cerceveaua este înclinată.

 

      A treia opțiune este „zi-noapte”, unde benzile sunt aplicate în diferite grade de transparență.                                                                                                                     
 

Culoarea rulourilor în interior                                                                                                 
Pentru ca perdelele să vă evidențieze interiorul în cea mai avantajoasă poziție, accentuând avantajele și ascunzând dezavantajele, este necesar să se țină cont de locația ferestrelor, de culoarea predominantă a camerei dvs., de cantitatea de lumină care intră în timpul zilei. Cea mai importantă regulă este că sunt necesare nuanțele calde pentru ferestrele nordice, iar cele reci pentru cele sudice. Veți fi surprins, dar alegerea corectă a nuanței pentru jaluzele rulouri pot răcori camera vara și o pot încălzi iarna.
 

Dar totuși, care jaluzele sunt necesare pentru a decora ferestrele orientate spre nord?
Pentru camera din partea de nord cel mai avantajos va fi alegerea unei nuanțe de bej, aurii, sau de teracotă.

Astfel de rulouri vor crea o atmosferă caldă și armonioasă în cameră.

Pentru ferestrele sudice, alegeți ton de albastru, violet, verde și gri. O astfel de cameră este întotdeauna în contact direct cu razele soarelui, astfel încât pentru vară puteți alege jaluzele opace (BlackOut), care vor ajuta la evitarea razelor arzătoare.

În cazul în care camera dvs. este orientată spre est, unde soarele este predominant dimineața, iar lumina este difuză ziua, atunci sunt potrivite jaluzele de nuanțe neutre - bej, nisip, șampanie.
Dacă vorbim despre ferestrele spre vest, unde razele pătrund după 12 amiază și ard fără milă până seara, atunci acest efect poate fi redus dacă alegeți jaluzele într-o gamă mai rece.
De asemenea, merită de menționat că pentru camerele mici alegeți rulouri cu dungi, iar pentru cele mari – simple.
 

Rolete textile în interior

Jaluzele rulouri sunt universale și potrivite pentru orice cameră, dar pentru aceasta merită luate în considerare: locația camerei, culoarea jaluzelelor, culoarea camerei și așa mai departe.
 

Sufragerie

Un loc în care doriți mereu să vă întoarceți, alegeți jaluzele care se vor îmbină cu restul interiorului. Dacă priviți televizorul în sufragerie, atunci alegeți jaluzele opace care vor bloca lumina soarelui.
 

Dormitor

Alegeți țesături pentru jaluzele din in, chintz, bumbac, deoarece pot fi combinate cu draperii precum organza.
 

Camera pentru copii

Jaluzele Chintz cu personajele preferate din desene animate sunt o alegere excelentă pentru camera copiilor.
 

Bucătărie

Bucătăria are nevoie de jaluzele din fibră de sticlă care sunt prelucrate cu o soluție hidrofugă și antistatică. Jaluzele rulouri nu se vor aprinde, nu vor fi expuse la praf și murdărie sau afectate de razele solare.

Mai multe articole

Solicitarea specialistului Jaliuziplus телефон Cum realizați măsurările? Jaliuziplus вызов замерщика
Calculator
Jaliuziplus калькулятор