Jaluzele în interierul casei

Jaluzele în interierul casei


Până nu demult, era dificil să ne imaginăm interierul unei camere fără decorul clasic al ferestrelor: tul transparent și o draperie groasă. Desigur, oamenii pînă în prezent folosesc acele tendințe ale decorului classic al ferestrelor, dar timpul nostru dictează propriile condiții și impune cerințe mari în ceea ce privește funcționalitatea lucrurilor. Ușurința de funcționare, simplitatea curățării, procesul de regulare al luminii- acestea sunt avantajele jaluzelelor.

Astăzi jaluzelele sunt prezentate într-o gamă largă de modele și nuanțe.

Cele mai frecvente sunt:

-orizontale

-verticale

-rolete

-romane

-plise

Dacă vom aborda principiul funcționării jaluzelelor, atunci baza este alcătuită din lamele - benzi, care pot fi din lemn, țesătură, plastic sau aluminiu. Atunci când alegeți o draperie, este importantă măsurarea corectă a ferestrei, dimensionarea și selectarea fixării corespunzătoare.
Acum vă vom povesti despre caracteristicile utilizării jaluzelelor în interiorul unei anumite camere din casa ta.


Jaluzele în birou
Biroul în propria casă- este locul în care lucrăm, aici este important ca nimic să nu ne distragă atenția. Și foarte multe lucruri ne pot distrage atenția: lumină prea puternică, lumina pe monitor, peisajul din afara ferestrei. Dacă sunteți adepți al designului clasic iar mobilierul dvs. este din lemn, atunci alegeți jaluzele cu lamele din lemn, acestea vor fi în armonie cu interiorul dvs. În alte cazuri, este necesar să alegeți jaluzele care nu se vor îngălbeni la soare și vor fi mai durabile în timp: aluminiu sau plastic de înaltă calitate.

Jaluzele în bucătărie
Gătitul zilnic, temperaturile ridicate, stropii de ulei și umiditate ridicată. Nici măcar o hotă nu este capabilă să facă față unor astfel de condiții extreme. Jaluzelele din stofă și cele verticale cu lamele nu se vor potrivi cu siguranță, deoarece vor fi rapid acoperite cu impurități și își vor pierde aspectul atractiv.Dacă decideți să instalați jaluzele, atunci procurați jaluzele orizontale din aluminiu. Acestea sunt mult mai practice, deoarece astfel de jaluzele sunt ușoare, durabile și rezistente la murdărie, nu absorb mirosurile și sunt ușor de curățat.


Jaluzele în sufragerie
Camera în care ne adunăm cu familia și prietenii, citim cărți, ne uităm la TV și ne recuperăm după o zi grea. De multe ori este nevoie de lumină difuză în sufragerie. Jaluzelele verticale cu lamele din țesătură, la sigur vor face față acestei sarcini. Apropo, dacă trebuie să faceți fereastra vizual mai mare, selectați lamelele care se potrivesc cu pereții și, dacă este mai mică, atunci invers.


Jaluzele în dormitor
Împărăția somnului și a odihnei. Aici este foarte important să alegeți perdelele potrivite, deoarece calitatea somnului, a odihnei și a performanțelor de viitor vor avea tangență cu alegerea dvs. Pentru ca nici o lumină de pe stradă să nu vă deranjeze somnul, alegeți jaluzele opace. Dacă doriți să faceți camera confortabilă, atunci jaluzelele pot fi completate cu tul sau perdele.


Jaluzele în camera pentru copii
În această cameră, alegerea jaluzelelor ar trebuie să fie una logică. Toate componentele trebuie să fie cât mai puternice și fiabile. Dacă sunteți îngrijorat de rezistența structurii, atunci atrageți atenția rulourilor. Acestea constau dintr-o foaie solidă care se pliază ușor.


Jaluzele în baie
Decorarea unei ferestre într-o baie este o activitate creativă, deoarece cu ajutorul perdelelor obțineți un interior holistic și o atmosferă privată. În baie umiditate este mai ridicată, deci alegerea materialului trebuie abordată cu toată responsabilitatea. Trebuie să fie durabil, igienic și rezistent la umezeală..Aceste criterii sunt îndeplinite de jaluzelele din aluminiu, bambus, material sintetic (acoperit) și PVC.
Trebuie de evidențiat faptul că jaluzelele trebuie alese cu o cutie deschisă, astfel încât, din cauza umidității ridicate, să nu se formeze coroziune pe mecanism.În concluzie, vrem să spunem că, dacă sunteți un adept al deciziilor pragmatice și moderne, idei noi, cu posibilitatea de a regla iluminatul din cameră și curățarea rapidă, atunci jaluzelele sunt cea mai bună soluție!

Ещё статьи

Jaluzele rulouri Textile: ce sunt și de ce merită să le alegem astăzi?

Jaluzele rulouri Textile: ce sunt și de ce merită să le alegem astăzi?

Jaluzele sunt cunoscute de mult timp și au fost întotdeauna un element important în interiorul casei. Chiar nu contează dacă au decorat un palat sau un apartament obișnuit. Rolul lor ...
Jaluzele zi-noapte în interul casei și care sunt deosebirile acestora.

Jaluzele zi-noapte în interul casei și care sunt deosebirile acestora.

Elementele principale ale unui interior confortabil și estetic sunt jaluzelele și draperiile.Astăzi, piața oferă o gamă în continuă expansiune de diferite tipuri de jaluzele, draperii și ...
Cum să alegeți corect perdele sau jaluzele

Cum să alegeți corect perdele sau jaluzele

Perdele sau jaluzele?Atunci când cumpărăm sau îchiriem o casă, ne confruntăm cu problema reparației și amenajării acesteia. Ferestrele au un impact semnificativ la cât de ...