Cum să alegeți corect perdele sau jaluzele

Cum să alegeți corect perdele sau jaluzele

Perdele sau jaluzele?

Atunci când cumpărăm sau îchiriem o casă, ne confruntăm cu problema reparației și amenajării acesteia. Ferestrele au un impact semnificativ la cât de atractiv, confortabil și practic va fi interiorul unei anumite încăperi - atât prin structura ferestrelor (stil, dimensiune, estetică, eficiență), cât și prin designul acestora.

Și atunci începem să vorbim despre alegerile pe care ar trebui să le facem, pentru că, pe de o parte, este dorința de a fi în trend, pe de altă parte – crearea căldurii și confortului în casă, dar nu uităm și de ușurința în curățenie și îngrijire. Întrebarea este logică: perdele sau jaluzele? În primul rind – classic, în al doilea rând – modern. În articolul nostru vom lua în considerare toate avantajele și dezavantajele, iar dvs ve-ți face doar alegerea!

Perdele – o descriere generală a draperiilor casnice funcționale și decorative din materiale textile

Шторы

Pe rafturile magazinelor, puteți găsi un sortiment variat:

 • Clasice cu falduri mari;
 • Franceze mai puțin voluminoase;
 • Austriece cu valuri volumetrice și pliuri luxuriante pe panza
 • Perdele Japoneze laconice
 • Blackout care obturează complet lumina
 • Moderne, draperii rulante și rolete.

Din ce țesături sunt cusute draperiile?

- Catifeaua este o țesătură cu fibre foarte scurte și dense trase printr-un suport, care poate fi mătase, bumbac sau fibre sintetice, cum ar fi nylon sau raion.

- Taffeta este o țesătură strălucitoare, fină, netedă, creată din mătase sau fibre sintetice.

- Mora este o țesătură cu un model iridescent ondulat, adesea din mătase.

- Brocard este un material cu țesătură jacquard cu imprimații, confecționat din mătase țesută cu fire metalice.

- Jacquard este un material cu țesături complexe și fire colorate ornamentate, numită în cinstea inventatorului de țesuturi speciale utilizate pentru producerea lor, francezul Joseph-Marie Jacquard.

- Satin (percale) - țesătură subțire de bumbac cu o strălucire ușoară.

- Iuta este o țesătură brută realizată din fibrele vegetale cu același nume.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți perdelele?

- Perdelele, care cu un tipar transversal, extind vizual camera, iar cea verticală o face mai alungită.

- Dacă nu doriți ca perdelele să atingă podeaua, atunci distanța dintre marginea lor și podeaua dvs. ar trebui să fie de cel puțin 5-8 cm iar dacă doriți să acopere podeaua atunci lungimea lor ar trebui să depășească 15-20 cm.

- Pentru camerele cu tavane joase, este necesar să alegeți perdele în nuanțe deschise și din țesături ușoare.

- În camera pentru copii,bucătărie sau birou, vă recomandăm să nu optați pentru draperii lungi așa că este mai bine să alegeți jaluzele romane sau, ca opțiune, perdele franceze.

- Perdelele lungi și cu nuanțe deschise vor decora și ajusta volumul camerelor mici. Agățați perdele întunecate într-o cameră mare - spațiul va deveni imediat mai confortabil.

- Perdelele pot fi subțiri de „vara”destinate pentru decor și pot fi cusute din mai multe țesături, și cu mai multe straturi. Pe timpul de Iarna, ele mențin căldura, fără a lăsa aerul rece să pătrundă în cameră.

- Voal este o țesătură subțire cu un model imprimat sau brodat, de multe ori bumbac sau mătase, care lasă lumina să pădrundă în cameră.

- Șifonul este o materie foarte transparentă cu o țesătură de mătase.

Pentru ce culoare să optați în alegerea draperiilor?

Шторы

Dacă nu veți face reparații în viitorul apropiat, atunci alegeți perdele care să corespundă cu culoarea mobilierului dumneavoastră. Acesta este un truc modern a designerilor. Culoarea trebuie să fie aceeași sau o nuanță cât mai asemănătoare.

O altă opțiune excelentă sunt perdelele în nuanțe neutre: bej, crem sau o altă nuanță naturală. Dacă camera dvs. este situată în partea însorită, atunci perdelele de culoarea albastră, lila, neon, safir, turcoaz sunt perfecte, deoarece paleta de nuanțe reci a perdelelor creează o senzație de răcoare și îndepărtează vizual fereastra. Dacă camera este orientată spre nord, atunci alege perdele în nuanțe calde: galben, maro, bej, auriu, portocaliu, galben-verde.

Avantajele perdelelor au fost menționate, dar mai sunt și dezavantaje. Preț. Prețul materiei va fi mereu mai ridicat. Da, puteți opta pentru o țesătură mai subțire, dar perdeaua dvs. va fi doar un element decorativ, dar nu va oferi o protecție împotriva privirilor curioase a vecinelor și a razelor solare. Nu uitați că veți avea nevoie de o cornișă pentru perdea. Prețul unei cornișe bune este, de asemenea, destul de mare. Apropo, pentru ca fereastra să nu pară îngustă și mică, cornișa ar trebui să iasă dincolo de cadrul ferestrei cu aproximativ 20-25 cm pe ambele părți.

În ceea ce privește îngrijirea, perdelele sunt mai dificil de întreținut. Praful nu poate fi șters, dar se așază rapid și în cantități mari. Drept urmare, vor trebui curățate, dacă volumul mașinii de spălat vă permite să faceți acest lucru, sau vor fi duse la curățătorie, unde vor fi aduse la o formă aproape nouă.

Încet trecem la jaluzele.

жалюзи

Jaluzelele – la început erau un atribut al biroului, dar faptul că suntem mereu în schimbare, astăzi sunt folosite în mod activ pentru dotarea apartamentelor și caselor.

Astăzi, există o selecție uriașă pe piața jaluzelelor: lemn, plastic, material, alb, roșu, orizontal, vertical.

Ești orbit de varietatea sortimentelor. Cum să înțelegi care sunt jaluzelele potrivite pentru interiorul dvs., avantajele și dezavantajele acestora. Pentru fabricarea de jaluzele se pot utiliza următoarele materiale:

 1. plastic;
 2. metal;
 3. materie;
 4. lemn;
 5. bambus.

O opțiune multi-texturată este posibilă și atunci când două sau mai multe materiale sunt combinate simultan. Proiectarea și tipul de material utilizat afectează foarte mult caracteristicile și sfera de utilizare a jaluzelelor.

Vă vom arăta avantajele:

- economisirea spațiului și o construcției cu o greutate mică;

- practic și ușurința în utilizare - ocupă un spațiu minim

- funcționalitate;

- oportunități ample de reglare a fluxului de lumină solară - elimină riscul pătrunderii către mobilă, covoare, finisaj a razelor solare directe;

- ușor de îngrijit;

- preturi accesibile;

- ecologice;

- o alegere grozavă.

Alegerea modelelor de jaluzele este cu adevărat uriașă și nu este dificil să găsești un model potrivit în urma recomandărilor noastre.

Există mai multe tipuri de jaluzele:

Жалюзи

- Jaluzele verticale. Acest tip de jaluzele este cel mai universal și este potrivit atât pentru o casă, cât și pentru un birou. Astfel de jaluzele, spre deosebire de perdele sau draperii, pot fi folosite pentru a decora ferestrele întro formă neobișnuită.Acestea sunt atașate aproape de fereastră și nu ocupă spațiu suplimentar, astfel încât pervazul ferestrei să rămână liber.

- Jaluzelele din țesătură, datorită translucenței, împrăștie razele solare, împiedicând în același timp să intre în casă praful și dioxidul de carbon, precum și priviri ale vecinilor curioși. De obicei, materialul pentru jaluzele este impregnat cu un compus special hidrofug, care face posibilă respingerea prafului de pe suprafață. Drept urmare, jaluzelele din țesătură sunt ușor de curățat.

- Jaluzelele din plastic sunt foarte rezistente la deformare, își păstrează forma și nu se îndoaie. Sunt sterile, nu absorb murdăria, praful și mirosurile.

- Structura asemănătoare cu a jaluzelele orizontale convenționale, doar în locul lamelelor de aluminiu (benzi de țesătură, plastic sau aluminiu fixate pe cârligele cornișei), aici se folosesc benzi din lemn natural sau bambus presat. Materialul pentru fabricarea plăcilor acestor jaluzele sunt tipuri speciale de lemn - foarte durabile și, în același timp, destul de ușoare, de regulă, acestea sunt de fag, arțar, bambus presat. În producția lamelor verticale, acestea sunt supuse unei prelucrări antistatice speciale și uscării - acest lucru previne decolorarea, deformarea și divizarea în timpul exploatării acestor sisteme.

Dar, totuși, sunt și dezavantaje.

Un dezavantaj semnificativ al jaluzelelor orizontale este o construcție solidă dintr-o singură piesă. Dacă doriți să schimbați una sau mai multe lame, acest lucru nu va fi posibil. Va trebui schimbată întreaga structură.

Pe ferestrele cu ochiuri glisante, de exemplu, la balcoane, jaluzelele orizontale sunt un obstacol. De asemenea, incomoditatea este cauzată de mutarea lamelelor la fiecare deschidere a ferestrei.

Achiziționând Jaluze verticale nu veți avea posibilitatea de a pune flori, deoarece vor ocupa complet suprafața pervazului. Ca Dezavantaj ar fi și ștergerea stratului de protecție a lamelor în timpul spălării. Nu trebuie spălate des, pentru a fi mai exact, după 2 spălări, lamelele își pot pierde aspectul inițial.

Au fost luate în considerare toate avantajele și dezavantajele acestor 2 materiale, iar alegerea desigur fiecare și-o face personal.

Ещё статьи

Jaluzele în interierul casei

Jaluzele în interierul casei

Până nu demult, era dificil să ne imaginăm interierul unei camere fără decorul clasic al ferestrelor: tul transparent și o draperie groasă. Desigur, oamenii pînă în prezent ...
Jaluzele zi-noapte în interul casei și care sunt deosebirile acestora.

Jaluzele zi-noapte în interul casei și care sunt deosebirile acestora.

Elementele principale ale unui interior confortabil și estetic sunt jaluzelele și draperiile.Astăzi, piața oferă o gamă în continuă expansiune de diferite tipuri de jaluzele, draperii și ...
Secretele combinării culorilor în designul de interior

Secretele combinării culorilor în designul de interior

Realizarea frumoasă a anturajului si crearea atmosferei armonioase a interiorului rezultă după o cunoaștere amplă a efectelor de culoare, in relația lor cu psihologia omului si prin combinații ...